Informatie en handige links


Mist u nog informatie? Stel hier uw vraag

Rijopleiding In Stappen

De lesmethode bestaat uit een vaste opzet die structuur geeft aan de rijlessen. De leergang bestaat uit 4 fases en bevat in totaal 46 scripts. Voor elke handeling is er een script dat exact en stap voor stap aangeeft hoe je de handeling uitvoert.

Je ontvangt een RIS (Rijopleiding In Stappen) boek. Dit boek bevat de 4 fases en de 46 scripts. Voorafgaand, tijdens en na de lessen kan je dit boek gebruiken als houvast.

 

De vorderingen van alle handelingen worden elke les bijgehouden in het boek zodat je altijd weet hoe je ervoor staat. Op basis van deze vorderingen wordt er, aan de hand van het praktijkboek, huiswerk meegegeven voor de volgende rijles. (Het huiswerk bestaat uit het doorlezen van een paar bladzijden uit het boek). 

Door je goed voor te bereiden op de rijles wordt de les effectiever en bespaar je lestijd. Leerlingen worden gestimuleerd om zelf mee te denken en er wordt verantwoordelijkheid bij de leerling neergelegd.


Tijdens de les toets ik de vaardigheden en vorderingen en deze worden bijgehouden op de vorderingenkaart. Je bent dus altijd op de hoogte hoe je ervoor staat en waar je nog aan moet werken. 


Op deze wijze werken we naar het einddoel: In 1x slagen voor het rijexamen!

Tussentijdse toets (TTT)

De Tussentijdse Toets (TTT) is een proefexamen dat afgenomen wordt door een examinator van het CBR. De toets duurt even lang als het echte examen. Zo kun je ervaren hoe het echte rijexamen in de praktijk gaat. Ook wen je alvast aan de examensituaties. Dit voelt namelijk toch iets anders dan je rijlessen. De TTT is een vast onderdeel van de RIS methode.


Na afloop van de toets krijg je gericht advies van de examinator, zodat je weet waar je nog aan moet werken. Samen kunnen we dan gericht aan de slag om aan de aandachtspunten te werken en daarmee de slagingskans bij het echte examen te verhogen. 


Verdien bij je tussentijdse toets vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen.

Voor een TTT kun je niet slagen of zakken zoals op het rijexamen. Wanneer je de bijzondere verrichtingen op de TTT goed uitvoert, krijg je vrijstelling op het onderdeel bijzondere verrichtingen bij het examen. En dat is dan weer mooi meegenomen.


Situatiebevraging tijdens de tussentijdse toets.

Tijdens je TTT stelt de examinator eenmalig een paar vragen over een bepaalde verkeerssituatie. De examinator wil dan weten waarom je voor een bepaalde oplossing hebt gekozen. Dit gebeurt altijd achteraf en gaat dan bijvoorbeeld over een kruispunt dat je bent overgestoken, over inhalen of invoegen. Tijdens je rijexamen krijg je géén situatiebevraging.


Een TTT of een praktijkexamen kan je doen als je geslaagd bent voor het theorie-examen. De rijschool kan deze alleen aanvragen als deze gemachtigd is.


Je kunt dit eenvoudig doen via www.mijn.cbr.nl:


  •     Log in met je DigiD
  •     Klik op Machtig de rijschool
  •     Vul je persoonlijke gegevens in
  •     Rijschoolnummer: 9968Z6

Het Praktijkexamen

Wanneer mag je praktijkexamen voor de auto doen?


Vanaf 17 jaar mag je rijexamen doen bij het CBR. Wel moet je eerst geslaagd zijn voor je theorie. En je moet gezond genoeg zijn verklaard om veilig te kunnen rijden. Zie tabblad Gezondheidsverklaring hoe deze te regelen. 

     

Wat neem je mee naar het rijexamen?

  • De officiële uitnodiging voor je rijexamen.
  • Een geldig identiteitsbewijs. Zonder dit document kun je geen examen doen.
  • Het formulier Zelfreflectie. Vul het van tevoren in, na de examenrit bespreek je dit zelfreflectieformulier met de examinator. Het formulier kun je downloaden via het tabblad Handige links.

Een TTT of een praktijkexamen kan je doen als je geslaagd bent voor het theorie-examen. De rijschool kan deze alleen aanvragen als deze gemachtigd is.


Je kunt dit eenvoudig doen via www.mijn.cbr.nl:


  •        Log in met je DigiD
  •        Klik op Machtig de rijschool
  •        Vul je persoonlijke gegevens in
  •        Rijschoolnummer: 9968Z6

Aanvragen gezondheidsverklaring

Wat is een Gezondheidsverklaring?


De gezondheidsverklaring bestaat uit een aantal vragen over je gezondheid. Het CBR heeft deze verklaring nodig om je rijgeschiktheid te kunnen beoordelen. Zonder deze gezondheidsverklaring kan het praktijkexamen niet aangevraagd worden! Om geen vertraging in het reserveringsproces op te lopen, is het belangrijk dat de gezondheidsverklaring aan het begin van je rijopleiding wordt ingediend.


Hoe vul ik de Gezondheidsverklaring in?


Vul de gezondheidsverklaring in op ‘Mijn CBR’ op de website van het CBR. Je moet wel inloggen met je eigen DigiD.

De gezondheidsverklaring betaal je via iDeal.


Wat kost een Gezondheidsverklaring


De gezondheidsverklaring kost € 44,50 (2024)


DigiD


Ik heb nog geen DigiD, hoe vraag ik dit aan?


Indien je nog geen DigiD hebt, vraag je eerst een DigiD-code aan via www.DigiD.nl

Bij de aanvraag van je DigiD moet je de volgende gegevens invoeren:

  •         Burgerservicenummer (BSN)
  •         Geboortedatum
  •         Postcode
  •         Huisnummer

Vervolgens kun je je persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord kiezen. Je ontvangt binnen enkele dagen een activatiecode per post die op www.DigiD.nl geactiveerd kan worden.

Handige Links

Onderstaande links wijzen je door naar externe websites


Mijn CBR, voor het invullen van de gezondheidsverklaring en het machtigen van de rijschool. (Het rijschoolnummer van Rijschool Henk van Heck is 9968Z6)


Mijn CBR


Het zelfreflectie formulier. Ingevuld meenemen naar je praktijkexamen.


Formulier zelfreflectie


Aanvragen en activeren DigiD


DigiD




Share by: